Tuzla: Mirno okupljanje srednjoškolaca sa TK na Trgu Slobode
Foto: Tuzlanski.ba

OKC Banjaluka u sklopu programa „Razvoj mreža savjeta/vijeća učenika u Bosni i Hercegovini" nastavlja sa realizacijom aktivnosti podrške razvoju kapaciteta vijeća učenika srednjih škola Tuzlanskog kantona mreVUK-a (mreže vijeća učenika) ovog kantona.

srednjoskolciSrednjoškolci će u periodu od 13:00 do 13:30 sati bili dio povorke koja će se kretati od Trga slobode (Tuzla) u pravcu Plavog mosta na kojem će biti održana centralna manifestacija (Trg Slobode – Kapija – Plato Ismeta i Meše – Pozorišna ulica – Plavi most).

Ulična akcija se realizuje u sklopu nastavka kampanje „Želimo znati" koja se implementira u svim dijelovima Bosne i Hercegovine. U Tuzli će biti održana 10.05. u popodnevnim časovima sa početkom u 13 sati. Nakon defilea kroz grad, manifestacija će se nastaviti na Plavom mostu u Tuzli. Cilj akcije je da se skrene pažnja na potrebe, prava i obaveze srednjoškolske populacije u Tuzlanskom kantonu, kao i u cijeloj BiH.

Srednjoškolci vašeg grada su, kao i protekle, i ove godine vrijedno radili na kampanji i doprinjeli prilici da srednjoškolci naše države imaju priliku da se oglase kod donosioca odluka na kantonalnom, entitetskom i državnom nivou.

Raspored aktivnosti: Petak, 10.05.2013. godine

12:45 h = Okupljanje srednjoškolaca na Trgu Slobode

13:00 h = polazak, defile kroz grad (Trg Slobode, Kapija, Plato Ismeta i Meše, Pozorišna ulica, Plavi most)

13:15 h = Plavi most, pozdravna pjesma (bend Lost Files),

Najavni jingle povodom kampanje "I dalje želimo znati",

Čitanje i puštanje sa Plavog mosta TOP 5 Univerzalnih pitanja srednjoškolaca,

Čitanje naziva prisutnih srednjih škola,

13:40 h = Muzički dio, kraj.