Foto: Tuzlanski.ba

Gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić, danas je na Panonskim jezerima organizovao tradicionalno prvomajsko druženje sa djecom iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja, Zavoda za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju, Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, te djecom okupljenom oko udruženja koja djeluju u Tuzli.

Tokom druženja i razgovora djeca su gradonačelniku iskazala posebnu radost i zahvalnost, te kazala da će sa ovog događaja nositi divna sjećanja i s nestrpljenjem čekati naredno druženje.

"Prelijepo je što smo se danas okupili na prelijepim Panonskim jezerima, sa ovom prelijepom djecom. Srce mi je veliko što se danas družim sa mladim građankama i građanima Tuzle, da zajedno dočekamo i proslavimo Prvi maj, uz druženje, uz pjesmu, uz igru i hranu. Vidimo da su djeca zadovoljna, samim tim i mi smo zadovoljni i ovo ćemo nastaviti baštiniti kako bismo svima njima, a i nama učinili da ovaj praznik bude još ljepši", kazao je gradonačelnik tokom druženja sa djecom.

Prvomajsko druženje sa djecom, tradicionalno se organizuje više od dvadeset godina, s ciljem da se prenese poruka ljubavi, da se više pažnje i empatije pokloni djeci kojima je potrebna posebna pažnja i ljubav, te na taj način doprinese inkluziji djece u zajednicu i bolje napredovali u rastu i razvoju.