Danas u Tuzli masovni protesti i blokada južne i sjeverne magistrale?
Foto: Tuzlanski.ba

Radnici Sindikata ''Aide'' razgovarali su jučer u Skupštini TK sa presjedavajućim Slađanom Ilićem. Iako je prvobitno bilo dogovoreno da će tom sastanku prisustvovati i premijer Bahrija Umihanić, do toga nije došlo jer je Umihanić otišao u Sarajevo, kazao nam je Hasan Užičanin, podpredsjednik Sindikata ''Aide''.

Radnici su kako kažu zamolili Ilića koji im lično nije mogao pomoći jer mu je istekao mandat, da im za četvrtak ugovori sastanak sa premijerom ispred zgrade Vlade TK u 10,00 i da tom sastanku na otvorenom prisustvuju svi radnici. Međutim, Umihanić je pristao na sastanak prije 9 sati, sa samo nekoliko predstavnika radnika, iz razloga što u 10 sati navodno mora biti na aerodromu na Dubravama priča Užičanin.

''Na to radanici ''Aide'' nisu pristali. Želimo sastanak kad nama odgovara a ne kada on hoće. Želimo da svi radnici budu prisutni tom razgovoru u 10,00 za kad su najavljeni protesti, da bi došli do nekog dogovora i izbjegli blokadu saobraćajnica. Međutim, njemu to očigledno nije u interesu. Ukoliko ne bude tu da nas primi kada ujutro dođemo, neka snosi odgovornost za blokadu saobraćajnica i sve što bude usljedilo. A kako izgleda neće ga biti i uslijedit će najavljena blokada Tuzle'' - kazao je za Tuzlanski.ba Hasan Užičanin, podpredsjednik Sindikata ''Aide''.

Radnici su najavili okupljanje ispred zgrade Vlade TK odakle će u zavisnosti kako se bude odvijala situacija ići na dalje lokacije i blokirati saobraćajnice za što su MUP-u TK podnijeli uredno zahtjeve.

Podsjetimo, radnicima ''Aide'' sutra će se pridružiti i svi radnici okupljeni u Sindikat Solidarnosti, s toga se očekuju masovni protesti. Radnici su uputili apel i građanima da ih podrže i da im pomognu u njihovoj borbi. (Tuzlanski.ba/Foto čitatelj: Mareilla Maya Marinovic)

Povezani članak: Sutra skoro pa izvjesna blokada Tuzle: Radnici uputili apel građanima da im se pridruže (FOTO)