Foto: Tuzlanski.ba

Neformalna grupa United koja djeluje unutar University Hotel Dorrah zajedno sa djevojkama iz Doma za djecu bez roditeljskog staranja svečano je otvorila svoju oazu mira, ljubavi i prjateljstva.

Projekt je podržan od strane Fondacije tuzlanske zajednice u okviru Fonda za mlade. Podrška se realizuje kroz projekt “Naša zajednica je naša odgovornost”, kojeg Fondacija uz podršku USAID-a provodi u okviru programa Snaga lokalnog.

Studentice i srednjoškolke su prostor ispunili raznim crtežima, posebno se ističe i japanska trešnja, a tu su i drugi motivi prirode. Također tu su i razne kombinacije žute i zelene boje, a neizostavni detalj je cvijeće.  Lounge je izrađen od europaleta kojeg su djevojke kreirale kroz edukativne i zabavne radionice. Pored europaleta, kutak lounga obogaćen je dekorativnim materijalima.

"Kroz naš zajednički rad osnažili smo timski i poduzetnički duh mladih djevojaka. Ostvarili smo direktan uticaj na socijalizaciju, jačanje zajednice, stvaranje novih prijateljstava i podrške.“, kazala je članica neformalne grupe United i jedna od realizatorica projekta Alema Bahtić.

Ovo je tek prva stepenica, a u nastavku ove saradnje planirane su razne edukacije i zabavni sadržaj koji će se upravo moći realizovati na krovu University Hotel Dorrah. (Tuzlanski.ba)