Foto: Tuzlanski.ba

Ekipu koja je predstavljala Debatni tim Pravnog fakulteta Tuzla na ovom događaju su sačinjavali: Slavko Čavka, Almira Smajić, Nerma Škripić, Anesa Krnjić , Danijel Pavić, Anel Ibeljić i Mirna Alibegović, zajedno sa trenerom Igorom Pavlićem.

pravnici takmicenje1Nakon osvojenog drugog mjesta na regionalnom takmičenju održanom u Apelacionom sudu u Novom Sadu i osvojenog prvog mjesta na državnom takmičenju održanom u Sudu BiH u Sarajevo, u simuliranom suđenju iz oblasti krivično-procesnog prava i oblasti ljudskih prava iz Konvencije o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli osvajaju nova priznanja i nove nagrade.

Naime, ovog puta je u Sarajevu od 19.-21.04.2013. pod pokroviteljstvom Centra za kulturu dijaloga, odrzano Otvoreno debatno takmicenje u okviru projekta " Debata i kultura dijaloga u BiH - Petnaest godina poslije - iluzija ili realan izbor BiH na putu ka EU " na kojem su učestvovali i studenti Pravnog fakulteta u Tuzli. Takmičenje je okupilo mlade debatante iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, što je bila jedinstvena prilika za razmjenu mišljenja i sticanje novih saznanja o raznim aktuelnim političkim, ekonomskim i socijalnim pitanjima u Bosni i Hercegovini.

pravnici takmicenje

Posebno je značajno naglasiti da su studenti Pravnog fakulteta u Tuzli postigli izvanredne rezultate. Prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji u formatu British Parlamentary format pripalo je studentici treće godine Mirni Alibegović, drugo mjesto pojedinačno Almiri Smajić, a prvo mjesto u ekipnoj kategoriji osvojile su Mirna Alibegović i Anesa Krnjić. U kategoriji srednjoškolaca, pobijedio je Srednjoškolski Centar Pale, koji je ovom pobjedom ujedno osigurao i plasman na predstojeće Internacionalno takmičenje u Irskoj.

Ovom prilikom želimo čestitati studentima na postignutim rezultatima i poželjeti im mnogo sreće u njihovim daljim aktivnostima. (Tuzlanski.ba)