Studenti iz TK će naredne sedmice potpisati ugovore za dodjelu stipendija
Foto: Tuzlanski.ba

Studenti iz reda boračke populacije sa područja TK, koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije za akademsku 2015/2016. godinu,  naredne sedmice će potpisati ugovore.

Potpisivanje će se obaviti u velikoj sali BKC-a Tuzla, u srijedu 8.6.2016. godine, sa početkom u 12:00 sati.

Prilikom potpisivanja ugovora studenti su obavezni predočiti ličnu kartu, priložiti dokaz o upisanom ljetnom semestru u tekućoj akademskoj godini bez kojeg ne mogu potpisati ugovor kao i kopiju računa otvorenog kod poslovne banke, ukoliko to nisu ranije učinili.

Učenici koji su ostvarili pravo na dodjelu stipendije putem Ministarstva za boračka pitanja za školsku 2015/2016. godinu, ugovore će potpisati u Službi za boračko – invalidsku zaštitu u općini/gradu svog prebivališta/boravišta, počev od 8.6.2016. godine do 17.6.2016. godine.

Iz Ministarstva podsjećaju da kandidat koji u roku od 30 dana od dana objavljivanja konačne rang-liste, odnosno do 17.6.2016. godine, ne potpiše ugovor, smatra se da je odustao od stipendije, kako to propisuje Odluka o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka za dodjelu stipendija braniocima i članovima njihove porodice. (Tuzlanski.ba)