Stanje na putevima jutros
Foto: Tuzlanski.ba

Zbog poplava, odrona ili potonuća kolovoza, zatvoreni su putni pravci:

M-4 Doboj-Lukavac

M-18 Tuzla-Bijeljina

M-16 Jajce-Banja Luka

M-15  Prijedor-Sanski Most

M.4 Prijedor -Bosanski Novi

M-4 Teslić-Kotor Varoš-Čelinac

M-16 Banja Luka-Klašnice (Glamočani)

M-16.1 Klašnice-Prnjavor

Obustavljen je saobraćaj  i na regionalnim putevima:

R-411 Banja Luka-Čađavica

R-441 Zenica-Vitez (u Čajdrašu)

R-415 Jezero-Šipovo (u mjestu Duljci)

R-407a Ključ-Sanica

R-467 Zavidovići-Ribnica-Olovo, Olovo-Han Pijesak (u mjestu Pjenovac), R-465 Zavidovići-Maglaj-Doboj,R-460 Gračanica-Srnice R-465-a Doboj-Modriča u mjestu Potočani,

Iz Brčkog su svi putevi neprohodni, osim izlaz na granični prelaz.

Na dionici M-19.2 Kladanj-Vlasenica (u mjestu Ravne) saobraća se otežano, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na dionici M-5 Ključ-Mrkonjić Grad saobraća se jednom trakom.

Na dionici M-18 Srednje-Olovo (u Čevljanovićima) zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Magistralni put M-17 Zenica-Maglaj jutros je prohodan, ali se saobraća otežano. Iz Maglaja prema Doboju je još uvijek zatvoreno.  Prohodan je i putni pravac Karuše-Jelah-Tešanj.

Na dionici M-5 Vitez-Travnik (u mjestu Dolac na Lašvi) saobraćaj putničkih vozila se odvija obilaznicom preko Guča Gore, dok se magistralnim putem propuštaju autobusi i teretna vozila.

Na dionici magistralnog puta M-18  Bogatići-Trnovo mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, jednom trakom.

Otežano, jednom trakom-zbog odrona kamenja na kolovoz, saobraća se na dionici M-18 Brod na Drini-Miljevina (u mjestu Kuta).

Zbog radova u Hrvatskoj, do 19.05. obustavljen je saobraćaj za teretna vozila na GP Kamensko. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na GP Gorica - GP Vinjani Donji.

RADOVI:

Autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci), izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Simin Han-Kalesija, zbog izvođenja radova u mjestu Čaklovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-6.1

Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14.1

Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetu Šikare), zbog deminerskih radova od 08 do 16 sati moguće su kraće obustave saobraćaja. Na istom putnom pravcu, ali u mjestu Velika Brusnica, zbog oštećenja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-16.1

Klašnice-Prnjavor (u mjestu Čardačani) zbog pojave klizišta, saobraća se naizmjenično-jednom trakom (u dužini od 100 metara).

M-17

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18

Sarajevo-Semizovac-u toku su radovi na redovnom održavanju magistralnog puta, na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Kladanj-Olovo- zbog sanacije mosta preko Ujića rijeke saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

M-20

Bileća-Gacko (lokalitet Stepen), zbog opasnosti od  odrona kamenja na kolovoz, saobraća se usporeno-jednom trakom uz postavljenu privremenu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI

R-411 Banja Luka-Čađavica (na 4. km od Nule prema Kolima), zbog ošteženja kolovoza saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-445 Semizovac-Podlugovi (skretanje za Nebočaj i u naselju Malešići) u toku su sanacioni radovi, saobraća se  usporeno. (BUHAMK)