Subotnjim koncertom kod Muzičke škole završen je još jedan Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop 2023. godine.

Zavjesu na muzički dio festivala spustili su poznati bendovi, S-alt, Ide Prester, Rundek&Ekipa, Detour i Buč Kesidi.

I ove godine Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop opravdao je očekivanja, a sve je proteklo u najboljem redu bez incidenata uz povoljne vremenske uslove.

Festival koji povezuje mlade umjetnike iz različitih sredina i pruža priliku za zajedničko djelovanje u polju umjetnosti Tuzlu je mapirao u jedinstveni kalendar događaja u Bosni i Hercegovini ali i šire.

Ova manifestacija na jednom mjestu okuplja veliki broj mladih, kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz drugih zemalja, s ciljem promocije kulturnog turizma, umrežavanja potencijala kreativnog i umjetničkog izražavanja mladih s potencijalima prirodnog i kulturno-historijskog naslijeđa Tuzle.

Program je, pored muzičkih aktivnosti, i ove godine bio upotpunjen izložbama, plesnim izvedbama, kreativnim radionicama, dokumentarnim filmovima, Art marketom, te drugim zanimljivim sadržajima, koji iz godine u godinu postaju sastavni dio programa festivala.

Misija ovog festivala je da napravi harmoniju različitosti, da uskladi kontraste i da ostvari umjetnost dijaloga među ljudima iz različitih sredina. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)