Foto: Tuzlanski.ba

Odlukom Kantonalnog suda u Tuzli Nirmel Muratović, inače vijećnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Srebreniku osuđen je na tri mjeseca zatvora zbog fizičkog napada na nogometnog sudiju Murisa Mehinovića.

Kako se navodi u presudi napad se dogodio 8. oktobra 2016. godine nakon odigrane utakmice 9. kola Prve lige Tuzlanskog kantona u kojoj su se sastale ekipe Mladosti iz Kikača i Mladosti iz Tinje.

Naime, Nirmel Muratović je kako se navodi sudiju Murisa Mehinovića uhvatio ispod ruke, te s njim ušao u unutrašnjost svlačionice Nogometnog kluba Mladost iz Tinje, a zatim ga ugvatio rukom za vrat prislovniši mu glavu o zid te je više puta udario njegovom glavom o zid, nakon toga ga je jednom rukom uhvatio u predjelu genitalija, kojom prilikom je oštećenom Mehinoviću nanio lake tjelesne povrede u vidu oguljotina i krvnog podliva kože, s desne strane vrata.

Ovaj predmet se prvobitno vodio u Općinskom sudu u Gradačcu gdje je Nirmel Muratović osuđen uslovno nakon čega je uložena žalba njegovog advokata i Tužilaštva Tuzlanskog kantona pa je predmet u drugostepenom procesu prebačen u Kantonalni sud u Tuzli koji je donio presudu od tri mjeseca zatvora zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Nakon detaljne analize slučaja, uzevši u obzir sve okolnosti, Kantonalni sud u Tuzli Muratovića je osudio na tri mjeseca zatvora.

Također, u obrazloženju presude se još navodi da optuženi tokom postupka ni na koji način nije iskazao kajanje za učinjeno krivično djelo, niti je uputio izvinjenje oštećenom već se svim silama trudio da dokaže kako se ništa nije dogodilo. (Tuzlanski.ba)