Rudari Kreke uputili emotivnu poruku svom kolegi: Iskazujemo neizmjernu tugu i bol
Foto: Tuzlanski.ba

Rudnik Kreka u čijem sastavu i "Mramor" oglasio se povodom akcije traženja i pronalska rudara Asima Šehanovića kojeg je prije šest dana zatrapala zemlja u jami dubokoj 170 metara.

“Obavještavamo da je odmah po pronalasku našeg komorata obaviještena Hitna pomoć Doma zdravlja Tuzla i Policijska uprava Zapad, te je pronađeni prvi kopač Asim Šehanović i iznesen iz jame u 21,30 sati. Nažalost, doktor Hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla – ljekar mrtvozornik je po pregledu unesrećenog radnika konstatovao smrt u 21,40 sati. Ovim putem Rudnik uglja „Kreka“ d.o.o. – Tuzla iskazuje neizmjernu tugu i bol za izgubljenim mladim životom našeg komorata, a porodici, prijateljima i komoratima izjavljujemo najdublje saučešće. Uz veliki ponos što je bio nezamjenjljiv dio našeg kolektiva, našeg komorata, Šehanović Asima, pozdravljamo posljednjim RUDARSKIM SRETNO”, poručili su iz Rudnika Kreka.

Podsjetimo, rudarske čete kopale su danima ručno u tri smjene kako bi doole do svog kolege. Mediji su oabiješteni oko 17 sati da su uspjeli doći do njega, a akcija izvlačenja okončana dva i po sata nakon.

Vezano | Tužan epilog potrage: U jami rudnika Mramor pronađeno beživotno tijelo rudara Asima Šehanovića 

Uprkos teškoj situaciji, sve do danas su se nadali da će rudar ipak preživjeti.

Porodica je bila prisutna tokom izvlačenja.

Redakcija Tuzlanski.ba izražava duboko saučešće porodici, prijateljima i kolegama rudara Asima Šehanovića.