U MZ Ši Selo radovi na asfaltiranju puta su u završnoj fazi, a uskoro slijedi i postavljanje kružnog toka.

Radovi na asfaltiranju u završnoj fazi: Ši Selo uskoro dobija kružni tok
Foto: Grad Tuzla | Asfaltiranje u završnoj fazi

Kako bi se unaprijedio kvalitet i sigurnost saobraćaja u ovom dijelu Tuzle asfaltiranje i postavljanje kružnog toka su ključni projekti. 

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica posjetili su lokaciju kod Džamije kralja Abdulaha u Mjesnoj zajednici Ši Selo gdje su radovi na asfaltiranju u završnoj fazi, nakon čega slijedi postavljanje kružnog toka.

"Pronašli smo adekvatno rješenje i iz Budžeta Grada Tuzle i sredstava Islamske zajednice na mjestima gdje su rađeni prekopi radimo jedan veći zahvat koji se veže za ovu raskrsnicu, ali i za pristupne puteve ovoj raskrsnici. U MZ Ši Selo negdje oko 20 –og augusta bi trebali da počnemo sa ugradnjom novog kružnog toka. Siguran sam da ćemo nakon asfaltiranja i postavljanjem kružnog toka unaprijediti kvalitet i sigurnost saobraćaja u ovom dijelu našeg grada", kazao je gradonačelnik. 

Zbog prokopa koji su ostali nakon izvođenja radova a koji nisu asfaltirani, građani su izrazili nezadovoljstvo a za ovu raskrsnicu urađen je veći zahvat.