Gradska organizacija Demokratske fronte  Tuzla u predizbornu kampanju je ušla ojačana  energijom i željom  mladih ljudi da grade Tuzlu na principima građanskog društva bez supremacije stranke koja Grad smatra neprikosnoveno svojim.

Demokratska fronta Tuzla: U kampanju sa ojačanom energijom i željom mladih ljudi
Foto: Tuzlanski.ba

Na listi kandidata za Gradsko vijeće DF-a mnogo je mladih, obrazovanih  i sposobnih kadrova, koje predvodi Denis Bećirović, aktuelni i veoma uspješan ministar u Vladi Tuzlanskog kantona. Kampanju ćemo voditi govoreći o nama, a ne protiv drugih.

 Istovremeno, ne možemo osporiti činjenicu da je Tuzla dovedena u stanje višedecenijske socijalne i komunikacijske isključenosti, privredne nerazvijenosti i ekonomske zaostalosti. Vrijeme je za promjene i konačno sticanje statusa regionalnog centra.

To je osnovni razlog zbog kojeg Demokratska fronta u Tuzli pruža neupitnu podršku Zoranu Blagojeviću, kandidatu za gradonačelnika.

Ne želimo i ne smijemo zaboraviti ni činjenicu da je Zoran Blagojević dokazani borac za Bosnu i Hercegovinu i Tuzlu. Dokazao je to i tokom agresije na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, kada je uzeo pušku u ruke i iz rata izašao kao ratni vojni invalid braneći svoje građane, Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu, saopšteno je iz Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla.