PU Gračanica lišila slobode oca i sina koji su policajca napali kosom za košenje trave
Foto: Tuzlanski.ba

Policijska uprava Gračanica lišila slobode osobe inicijala A.K. (1962) i H.K. (2001).

Policijski službenici Policijske uprave Gračanica su dana, 19. maja 2024. godine oduzeli slobodu A.K., rođen 1962. godine i H.K., rođen 2001. godine, oba iz Gračanice, koji će nakon izvršene kriminalističke obrade uz Izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su istog dana u Gračanici, počinili krivično djelo iz člana 358 KZ F BiH -  Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje.

Vezano | Policajac teško povrijeđen u Gračanici: Otac i sin ga napali kosom za košenje trave

Naime, navedena lica su pružila aktivni otpor policijskim službenicima prilikom obavljanja njihovih redovnih poslova i zadataka, dok je A.K. tom prilikom, nanio tešku tjelesnu povredu policijskom službeniku PS Gračanica, zbog koje je zadržan na daljem liječenju u JZU UKC Tuzla. Također, u navedenom događaju tri policijska službenika su zadobila povrede o čijem stepenu se ljekari Doma zdravlja Gračanica nisu izjasnili i isti su upućeni na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici PS i OKP PU Gračanica.