Na stadionu Fudbalskog kluba Radnik u Lipnici počeli su radovi na sanaciji i obnovi tribina, čime će se osigurati bolji i sigurniji uslovi za sve navijače.

Foto: Grad Tuzla | Za povratak navijača na stadion

Grad Tuzla obezbijedio je potreban materijal za obnovu, a lokalna zajednica s oduševljenjem je dočekala ovaj korak naprijed.

Predsjednik Upravnog odbora FK Radnik istakao je da podrška Grada ima neprocjenjivu vrijednost za Klub i navijače.

“Klub je bio neaktivan protekle četiri godine, ali zahvaljujući ovoj inicijativi, krenuli smo s radovima na postavljanju novih štafla i opreme. Stara drvena konstrukcija bila je u veoma lošem stanju i predstavljala je opasnost za publiku. Sada, sa sigurnijim tribinama, ponovo vidimo povratak navijača na stadion, što pokazuje koliko je ova obnova bila neophodna,” izjavio je.

Ovo ulaganje u stadion u Lipnici pokazuje kako se briga o sportskim sadržajima i kvalitetu života širi i na prigradske zajednice. Tribine će sada biti sigurne za sve posjetioce, a nova infrastruktura dat će Klubu priliku da nastavi s jačanjem lokalne sportske scene.

Ovaj projekat samo je početak bolje saradnje između Kluba i Grada, koja će, kako se očekuje, donijeti dugoročne koristi za sve, poručeno je.