Foto: Tuzlanski.ba

Centar javne bezbjednosti Prijedor saopćio je kako su policijski službenici Policijske stanice Novi Grad danas, 7. maja, postupili po prijavi i izvršili uviđaj u mjestu Blatna, zaseok Duboki, opština Novi Grad, gdje je, kako se navodi, "tokom noći 6./7. maja na nosaču saobraćajnog znaka od strane jednog ili više lica postavljena zastava ISIS-a".

zastava-isis1U saopćenju CJB Prijedor navodi se kako je zastava "crne boje sa ispisanim tekstom na arapskom jeziku i nacrtanim mačem ispod teksta".

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka koji je okvalifikovao krivično djelo "izazivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje razdora ili netrpeljivosti". U saopćenju se navodi kako policijski službenici "nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i pronalasku izvršioca istog".

"CJB Prijedor apeluje na građane da se uzdrže od isticanja obilježja kojima se izaziva vjerska, nacionalna i rasna mržnja, razdor i netrpeljivost kako se ne bi stvarala uznemirenost u javnosti", navodi u saopćenju protparola CJB Prijedor Marije Matić.