Predstavnici Srbije lupanjem i gašenjem mikrofona ometali predstavnike Kosova u Sarajevu
Foto: Tuzlanski.ba

Redžaj je izrazio zahvalnost predstavnicima Albanije i Hrvatske koji su se suprotstavili predstavnicima Srbije i jasno stali na stranu Kosova

Lupanjem po stolovima i pokušajima isključivanja mikrofona predstavnici Srbije pokušali su danas da spriječe predstavnike Kosova da govore na sastanku predstavnika parlamentarnih komisija za odbranu zemalja jugoistične Evrope koji se održava u Sarajevu.

Poslanik pokreta Samoopredeljenje Arber Redžaj potvrdio je tu informaciju, koju je objavio i na Facebooku.

- Danas, zajedno sa poslanikom Erdžanom Galušijem, učestvujemo na ovom forumu (komisiji za odbranu) na kome učestvuju zemlje jugoistočne Evrope. Srbija je ponovo pokušala da prekine naše govore udaranjem pesnicama po stolu, gaseći nam mikrofone, kao pravi nasilnici. Ipak nisu uspjeli i nikada neće moći, kazao je Redžaj.

Dodao je da su članovi delegacije otvoreno rekli da je Kosovo međunarodno priznata država, potvrđena od Međunarodnog suda pravde, kao i da napad na Banjsku na Kosovu dokazuje da se Srbija nije promijenila i da je ista kao u vrijeme Slobodana Miloševićeva.

Redžaj je izrazio zahvalnost predstavnicima Albanije i Hrvatske koji su se suprotstavili predstavnicima Srbije i jasno stali na stranu Kosova.