Foto: Tuzlanski.ba

Riječ je o prvoj takvoj kafeteriji otvorenoj izvan Turske, a prema riječima vlasnika, nakon Sarajeva sljedeću podružnicu planiraju otvoriti u Dubaiju i još nekim gradovima u svijetu.

U Sarajevo City Centru svečano je ovorena podružnica turskog lanca kafeterija Gonul Kahvesi, prva takva izvan Turske gdje postoji oko 70 podružnica, javlja Anadolu Agency (AA).

Inače, kafeterija Gonul Kahvesi je jedna od najbrže rastućih lanaca kafeterija u Turskoj gdje se podružnice ove kafeterije nalaze u svim većim ali i većini manjih turskih gradova.

Gonul_KahvesiVlasnik turskog lanca kafeterija “Gonul Kahvesi” Yaman Yardimci za Anadolu Agency (AA) je prije samog otvorenja kazao kako je ovo prva podružnica ovog lanca kafeterija otvorena van Turske.

Gonul Kahvesi je prvi lanac kafeterija u Turskoj i imamo naše podružnice diljem Turske. Poznati smo po vrlo dobroj i kvalitetnoj kafi. Odlučili smo da svoju prvu podružnicu otvorimo baš ovdje u Sarajevu odakle planiramo da otvorimo podružnice diljem svijeta”, rekao je Yardimci.

Smatra kako će otvorenje podružnice u Sarajevu, kako kaže, u srcu Balkana, dodatno osnažiti odnose stanovnika u BiH ali i u drugim zemljama Balkana i u Turskoj.

Ovo je prva podružnica u kojoj je prvi put turska kafa i zvanično izišla na tržište u BiH. Otvaranje prve podružnice u Sarajevu će sigurno dodatno ojačati odnose Turske i BiH. Poznato je da je kafa dobar povod za dijalog i prijatan razgovor. Kafa sigurno spaja narode”, kazao je vlasnik ovog lanca kafeterija.

Nakon toga, presjecanjem vrpce unuci vlasnika ovog lanca kafeterija svečano su ovorili podružnicu turskog lanca kafeterija Gonul Kahvesi u bh. prijestolnici.

Gonul_Kahvesi2

Oko stotinu posjetilaca među kojima su se nalazile u ugledne ličnosti iz političkog, kulturnog i sportskog života BiH, imali su priliku da probaju proizvode koji se nude u Gonul Kahvesi dok je cijeli događaj uveličala Hanka Paldum, poznata interpretatora bosanske narodne muzike, izvođenjem poznatih sevdalinki.

Inače, osim turske kafe, koja se u šest različitih vrsta nudi u ovoj kafeteriji, posjetioci mogu probati još i turski čaj, razne vrste sladoleda i kolača iz svih dijelova Turske.

Prema riječima vlasnika, nakon Sarajeva sljedeću podružnicu ovog lanca kafeterija planiraju otvoriti u Dubaiju i još nekim gradovima u svijetu. (Izvor/Foto: AA)