Požari u Trebinju ne jenjavaju, vatra došla do kuća
Foto: Tuzlanski.ba

Požar na području Trebinja bukti već nekoliko dana. Lokalne zajednice ne mogu se same izboriti s vatrom pa su u pomoć stigle i oružane snage. Julija Gubeljić, reporterka N1 pratila je cijelu situaciju. Vatra prijeti naselju Lug, a došla je do pet kuća u tom naselju.

Rečeno nam je da se situacija u Trebinju ne popravlja, nego pogoršava. Vatra prijeti naselju Lug, a došla je do pet kuća u tom naselju, piše N1.

Neki stanovnici su panično morali napustiti svoje kuće, a reporterka N1 je i kazala da vatra je došla blizu naselja Staro slano, te još nekoliko mjesta u općini Trebinje.

Kao što je danas rečeno, pripadnici Oružanih snaga BiH su pritekli u pomoć za gašenje požara, ali radnici hidroelektrane Trebišnjica, te neka druga preduzeća koja imaju potrebnu opremu za gašenje požara također učestvuju u akciji.

Reporterka N1 kaže da je najveći problem nepristupačnost terena, koji otežava gašenje vatre koja se širi. Svemu u prilog ne idu ni visoke temperature, koje pospješuju širenje vatre, a građanima se savjetuje da paze sa lako zapaljivim materijlima, opušcima, te da izbjegavaju paljenje vatre na otvorenom. (Tuzlanski.ba)