Policija u FBiH danas obilježava svoj Dan
Foto: Tuzlanski.ba

U sklopu obilježavanja 1. jula – Dana policije u FBiH, Federalna uprava policije organizovala je sportska takmičenja na kojima je Policijska akademija FMUP-a nastupila sa dvije ekipe u disciplini mali nogomet/fudbal i ostvarila zapažene rezultate osvojivši  1. i 3. mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji.

Nakon završenih takmičenja v.d. direktora Policijske akademije FMUP-a gospodin Nusret Beširević organizovao je prijem za polaznike Policijske akademije koji su nastupali na takmičenju kao i voditelja ekipa, instruktora Kemu Trgu.

U Domu policije u Sarajevu danas će biti upriličena svečana sjednica Kolegija federalnog ministra unutrašnjih poslova i direktora Federalne uprave policije, u okviru obilježavanja Dana policije u Federaciji BiH.

Prije održavanja sjednice Kolegija predviđeno je polaganje cvijeća i odavanje počasti poginulim pripadnicima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) u sjedištu FMUP-a.

Na svečanoj sjedinici Kolegija bit će uručene prikladne nagrade uposlenicima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije za lični angažman i uspješne rezultate. (Tuzlanski.ba).