Policija Brčko distrikta BiH izvela taktičku vježbu rješavanja terorističke prijetnje
Foto: Tuzlanski.ba

Policija Brčko distrikta BiH održala je danas taktičku vježbu rješavanja terorističke prijetnje sa pružanjem oružanog otpora, te privođenje i neutraliziranje pripadnika terorističke grupe.

U realizaciji taktičke vježbe, koja je održana na Trgu pravde i u zgradi JU Gimnazija Vaso Pelagić, učestvovale su Jedinica specijalne policije i drugi policijski službenici Policije distrikta, kao i Jedinica za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a uz logističku podršku pripadnika SOFLI tima američke vojske pri Ambasadi SAD-a u Sarajevu.

Zamjenik šefa Policije Brčko distrikta BiH Senad Jašarević rekao je da je nakon šestomjesečnog trenažnog ciklusa danas uspješno održana vježba o stečenim znanjima i naučenim vještinama neutralisanja prijetnje.

-Taktička vježba neutralisanja terorističke prijetnje realizovana je uspješno, a učestvovalo je više od 70 pripadnika specijalne policijske jedinice Brčko distrikta i SIPA-e - rekao je Jašarević.

Najavio je i slične vježbe i u drugim dijelovima BiH u kojima će pripadnici specijalne jedinice Policije Distrikta ubuduće učestvovati.

Policijska vježba i njena realizacija bila je realistična i propraćena kontrolisanim detonacijama uz upotrebu vježbovnih sredstava.

U izvođenju taktičke vježbe neutralisanja terorističke prijetnje, od 70 pripadnika specijanih policijskih snaga učestvovala je i jedna žena kao član specijalne jedinice Policije Brčko distrikta.