Početak nove radne sedmice svakako će značiti i pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno u gradskim zonama.

Pojačana frekvencija saobraćaja: Mole se građani da brzinu prilagode uslovima na putu
Foto: Arhiva

Brojne su dionice gdje se izvode sancioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom. Izdvajamo putne pravce: Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

''Na svim putnim pravcima vozače molimo da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da ne zaborave vezati sigurnosni pojas. I ostale učesnike u saobraćaju (motocikliste, bicikliste, korisnike električnih romobila i pješake) molimo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise'', saopštili su iz BIHAMK-a.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, saobraća se usporeno za vozila do 30 tona, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, a čekanja na graničnim prelazima podložna su čestim izmjenama.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Mole se građani da poštuju saobraćajne propise i svoju brzinu prilagode uslovima na putu.