Pojačan promet vozila na graničnim prelazima na izlazu iz Bosne i Hercegovine
Foto: Tuzlanski.ba

Promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić i Bosanska Gradiška je pojačan, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od deset do 30 minuta.

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog jutarnje magle. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuju da se na duže relacije putuje u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko - Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik - Lončari - Brčko, za putnička vozila Donja Skakava - Ulice - Vitanovići).

Radovi na sanaciji potpornog zida i trupa ceste izvode se na magistralnom putu Bugojno - Kupres (dionici Bugojno - tunel Kupreška vrata), a na mjestu radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj - Rudanka - Johovac i regionalnim putem Razboj - Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od sedam do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Ripač - Dubovsko, Vitez - Nević Polje, Livnom- Kamensko i Semizovac - Olovo, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf - Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na sat.