Područje općine Tuzla bilo izloženo nadprosječno velikim količinama padavina
Foto: Tuzlanski.ba

Izvještaj Službe civilne zaštite o poduzetim mjerama nakon poplave u nekim mjesnim zajednicama na području općine Tuzla

opcina-tz-600x450Danas u 18.00 sati, nakon obilaska poplavom ugroženih područja i prikupljanja informacija o stanju na terenu, načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, održao je radni sastanak sa komandantom Općinskog štaba civilne zaštite, Jozom Nišandžićem, pomoćnikom načelnika za Službu civilne zaštite, Nadirom Aščerić i njihovim saradnicima.

Konstatovano je da je jučer, u subotu, 11.05.2013., oko 14.00 sati, područje općine Tuzla bilo izloženo nadprosječno velikim količinama padavina. Stanje poplave zahvatilo je mjesne zajednice Mramor, Ljepunice, Lipnica, Mosnik, Kreka, Bukinje, Solana i Par Selo.

Služba civilne zaštite, Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Služba za prostorno uređenje i zaštitu okoline, javna komunalna preduzeća Komunalac, Vodovod i kanalizacija, Komemorativni centar i ostale službe zaštite i spašavanja su svojim maksimalnim aktivnostima spriječile teže posljedice, te istoga dana oko 22.00 sata situaciju stavili pod potpunu kontrolu.

Jedna četveročlana porodica je evakuisana i zbrinuta, a evakuacija još jedne porodice je u toku. Voda se povukla na svim područjima, a u toku je otklanjanje posljedica poplave, uz neprestanu mobilnost svih službi zaštite i spašavanja.