Počinje upis: Univerzitet u Tuzli na prvom roku prima 2023 studenta
Foto: Arhiva

Upis studenata na fakultete Univerziteta u Tuzli je počeo danas i traje do 29. juna, a prijemni ispit za one koji se prijave na prvom roku će biti održan 4. jula u 10 sati.

Univerzitet u Tuzli objavio je Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na fakultete i akademiju Univerziteta u Tuzli u akademskoj 2024./25. godini.

Pravo učešća na Konkursu imaju kandidati državljani BiH, strani državljani i lica bez državljanstva koji su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju u Bosni i Hercegovini, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine, a za koje je nakon postupka nostrifikacije, odnosno ekvivalencije utvrđeno da imaju završeno odgovarajuće srednje obrazovanje.

Pravo učešća na Konkursu imaju i kandidati sa srednjom stručnom školom u četverogodišnjem trajanju, ukoliko su stekli dopunsko obrazovanje iz općeobrazovnih predmeta u gimnaziji ili srednjoj tehničkoj i srodnoj školi, o čemu prilažu odgovarajući dokaz.

Pravo za prijem na redovni studij imaju nezaposlene/izdržavane osobe, a zaposleni  imaju pravo učešća na konkursu na studijske programe na kojima se organizuje vanredni studij odnosno studiranje uz rad.

Na prvom upisnom roku moći će se upisati ukupno 2023 studenata.

Upis u prvom roku je počeo danas i traje do 29. juna, a koliko koji fakultet prima redovnih studenata pročitajte OVDJE.