Plenum TK: Građanima predstavljena Međunarodna grupa podrške socijalnoj pravdi u BiH
Foto: Tuzlanski.ba

Plenum građana i građanki Tuzlanskog kantona u subotu je organizirao sastanak na kojem je  građanima predstavljena Međunarodna grupa podrške socijalnoj pravdi u Bosni i Hercegovini.

Cilj grupe je da na međunarodnom nivou promoviše socijalnu pravdu, proces demokratizacije, napredne društvene pokrete, društvenu jednakost, jednakost spolova, prava radnika, te vladavinu prava.

- Građani su pokazali mogućnost da javno kažu "ne" poniženjima i nasilju u svakodnevnom životu, da kažemo "ne" oligarhiji, korumpiranim i kriminalnim radnjama - izjavila je članica Međunarodne grupe i profesorica na Filozofskom fakultetu u Tuzli Jasmina Huremović.

Kazala je da treba promovirati socijalnu pravdu na lokalnom, državnom i međunarodnom nivou, što i jeste jedan od ciljeva svih plenuma u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku su se predstavili i ostali članovi Međunarodne grupe podrške socijalnoj pravdi u Bosni i Hercegovini, a koju su osnovali naučnici, univerzitetski profesori, javne ličnosti, književnici i aktivisti. (Tuzlanski.ba)