Foto: Tuzlanski.ba

Danas oko 14:00 sati na Panonskim jezerima rashlađenje je pronašlo nekoliko hiljada ljudi, na plažama jezera tražilo se mjesto više. 

Temperatura čiste slane vode u jezerima i slapovima je 28/27 stepeni, stvarni osjećaj temperature zraka je 38 stepeni celzijusa, a salinitet vode u jezerima i slapovima je 32 grama soli u litri vode.

Na velikom bazenu slanih slapova gosti su se zabavljali sa Zumba plesom i vježbama u vodi pod stručnim nadzorom instruktorice Melise (plesni klub Vortex) i instruktora Armina (Panonika Tuzla BiH).

"Voda je ugodna i čista, nažalost stigli smo nešto kasnije i nismo uspjeli ugrabiti ležaljke, već su sve iznajmljene ali nema veze. Kada vidimo da počinje neka aktivnost tipa fitnessa u vodi, plesa ili Zumbe obavezno se pridružujemo, svaki vid rekreacije nam je dobro došao" za Tuzlanski.ba navodi gošća jezera koja najveći dio ljeta provodi na Panonskim jezerima.

Podsjećamo, sa 31. julom Panonska jezera su zabilježila 206.000 posjeta, sa dobrim rezultatima u augustu cilj je dostići predsezonske projekcije od 380.000 posjeta.

U mjesecu julu je zabilježena rekordna posjećenost u odnosu na prethodne sezone jer je evidentirano 164.000 gostiju.

Cijene ulaznica od 16:30 sati su 4/3/2 KM, radno vrijeme je do 20:00 sati.