Gledanje Evropskog nogometnog prvenstva ovog ljeta u Tuzli imat će sasvim novu dimenziju uz Street Food Stage 2024 kojeg organizuje agencija Zeus. Praćenje utakmica, nogometni kvizovi, koncerti, ali i zabava za najmlađe učiniti će jedanaest dana programa nezaboravnim. 

Prva lokacija nakon završenog radnog dana od 4. jula svima će, zasigurno biti Plato Tuzlanke, jer Street Food Stage sa programom će početi od 16 sati i 45 minuta. U tom periodu realizovati će se nogometni kvizovi u kojima će učesnici moći pokazati svoje znanje o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu - fudbalu, a najbolji će se boriti i za vrijedne nagrade.

Osim kvizova, pripremljen je i bogat zabavni program, a dobar početak obećava i Dragan Marinković Maca koji će već 4.jula sa početkom u 21 sat prisutne zabaviti uz Cabaret Dva i po muškarca. Drugog dana nastupiti će Nermin Puškar, dan poslije grupa Heat, a nedjelju će upotpuniti tamburaški sastav Komšije.

Najbolji odmor od radnog dana u ponedjeljak će priuštiti grupa Divan, dok narednog dana svi ljubitelji elektronske muzike, mogu uživati uz Miss Mayru. 10.jula pjevat će se hitovi ''Jabuka''; ''Imam jednu želju'' i brojni drugi od Igora Vukojevića.

12.jula na Main Stage- u nastupit će New Primitives, a dan poslije Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor. Najmlađi se se posebno obradovati 14.julu kada Kike Budalike priprema zabavu za pamćenje.

Za sve koncerte, osim za Šerbedžiju i Zapadni Kolodvor, ulaz za posjetioce je slobodan. (Tuzlanski.ba)