Bivši direktor Osnovne škole "Grbavica I" i nosilac liste Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Općinsko vijeće Novo Sarajevo saopštio je da se povlači iz izborne utrke.

Omer Begović se povukao iz izborne utrke zbog optužnice, tvrdi da je za nju saznao iz medija
Foto: Facebook | Omer Begović

Omer Begović u svojoj izjavi tvrdi da je jutros iz medija saznao da je optužen jer je propustio suspendovati nastavnika tjelesnog.

"Ova optužnica je politički motivisana, kako bi ugrozili političku borbu Stranke za BiH, čiji sam član i nosilac liste za Općinsko vijeće Novo Sarajevo. Kako su svi mediji uz informaciju o potvrđivanju optužnice protiv mene kao direktora, objavili moju fotografiju sa promotivnim materijalom, koji se koristi isključivo u predizbornoj kampanji, to govori u prilog činjenici da se radi o vremenski tempiranom i politički motiviranom postupku", navodi Begović.

Vezani članak Optužen direktor, predsjednica i članica školskog odbora OŠ Grbavica za pogodovanje bludničaru

Iako je nosilac liste za OV Novo Sarajevo i s obzirom da su liste već poznate a kampanja uveliko teče, kako je dodao Begović, spreman je potpisati izjavu da, čak i ukoliko dobije mandat, da ga neće prihvatiti.

"Nakon prijema optužnice dat ću konačnu informaciju javnosti u vezi sa onim što mi se stavlja na teret. A sve informacije o ovom slučaju možete provjeriti kod resornog ministarstva, koje sam kao direktor obavijestio nakon davanja iskaza, te dostavio odgovor na zastupničko pitanje Skupštini KS, Vladi i Ministarstvu, a koje se može pronaći na službenoj stranici Skupštine KS", navodi Begović u svojoj izjavi.