Foto: Tuzlanski.ba

Korisnici zdravstvene zaštite u Tuzlanskom kantonu od sutra će imati priliku pristupiti portalu E - pacijent, odnosno digitalnom kartonu koji će omogućiti uvid u medicinsku dokumentaciju, nalaze, uputnice, ali i termine naručivanja za specijalističke preglede.

Portal e-Pacijent pružati će pristup ortopedskim pomagalima, radiološkim procedurama CT, MR i Oftalmologije, te uvid u laboratorijske nalaze. Pacijenti će moći provjeriti i status osiguranja, kao i uvid u status uputnice za dijagnostičke procedure.

Jedan od ključnih elemenata ovog servisa je što se sada pacijenti aktivno uključuju i postaju dio digitalne transformacije zdravstvenog sistema. 

Ovim projektom Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona uspješno je integrisao sve ugovorne zdravstvene ustanove u cilju centralizacije medicinskog kartona pacijenta.

Ovo je prvi ovakav pristupni projekat na nivou Bosne i Hercegovine, čime Zavod potvrđuje liderstvo u unaprjeđenju nivoa zdravstvene zaštite, kazali su iz ove ustanove.  Vrijednost realizacije iznosi 790 hiljada KM. (Tuzlanski.ba)