Od danas na MP M4 Simin Han-Kalesija počelo propuštanje saobraćaja
Foto: Tuzlanski.ba

Danas se u većem dijelu BiH saobraćaj se odvija po pretežno mokrom i mjestimično klizavom kolovozu.

Uslijed obilnih kišnih padavina povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bugojno - Kupres, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve: Sarajevo-Olovo-Kladanj,Bileća-Gacko, Karuše-Tešanj i Livno-Bosansko Grahovo.

Danas od 11:55 sati na magistralnom putu M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) počelo je propuštanje saobraćaja jednom kolovoznom trakom za putnička vozila i autobuse, dok se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija alternativnim pravcima. Na dijelu magistalnog puta M-20 dionica Bileća-Gacko, zbog mogućnosti odrona, saobraća se usporeno-jednom trakom.

Apeluje se na vozače da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta. Na GP Kamensko, zbog radova u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na GP Gorica-Vinjani Donji, saopšteno je iz bihamk-a.