Foto: Tuzlanski.ba

"Radi pa se nadaj“ bila je tema o kojoj je na jedinstven i sebi svojstven način govorio hafiz Sulejman efendija Bugari pred prepunom dvoranom Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Ovaj velikan koji svojim pozitivnim i iskrenim pristupom, kroz svoja predavanja i javne nastupe unosi vedrinu na lica slušalaca, skrenuo je pažnju da svaki čovjek mora raditi isto, kao što se mora moliti Bogu.

Da bi smo bili zdravo društvo sa zdravim vrijednostima i pogledom na život, moramo raditi kako bi osjetili sve ono što ljepota života sa sobom nosi. Da bi smo bili zdravi, moramo zdravo raditi i vjerovati u uspjeh kojeg rad sa sobom nosi. Nažalost, živimo u vremenu, kada mnogi žele preko noći uživati u plodovima rada, a ne žele raditi, jer im je iz poniženja raditi poslove koji im se nude. Čovjek mora raditi isto, kao što se mora moliti Bogu,” poručio je hafiz Sulejman ef. Bugari.

Ovaj događaj pratilo je više od 1.200 ljudi, dvostruko više nego što je kapacitet Velike dvorane Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, te je veliki broj poštivaoca ovog svojevrsnog govornika putem video-projektora pratio govor velikog hafiza Sulejmana ef. Bugarija u holu Bosanskog kulturnog centra.

Cjelokupni program predavanja koji je održan u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, bio je obogaćen nastupima horova Behram-begove medrese iz Tuzle i Nur Ayni iz Kalesije. (RTV Slon)