Naša stranka: Kandidatski status za NATO još jedan korak u korist BiH
Foto: Facebook

Naša stranka (NS) pozdravila je danas činjenicu da je Parlamentarna skupština NATO saveza (PSNATO) dodijelila Bosni i Hercegovini status kandidata za članstvo u NATO-u, koji bi trebao biti ratifikovan u maju.

"Pozdravljamo činjenicu da je Skupština NATO saveza Bosni i Hercegovini dodijelila status kandidata za članstvo u NATO-u, što bi trebalo biti ratifikovano u maju.

Govori to da u NATO savezu postoji snažna svijest o opasnosti od ruskog uticaja i drugih destruktivnih faktora na našu zemlju, ali i nepokolebljiva odlučnost da se taj uticaj zaustavi", saopćeno je iz NS-a povodom vijesti da je PSNATO-a BiH dodijelila status kandidata za članstvo.

Iz ove stranke ističu kako je to za Bosnu i Hercegovinu od izuzetne važnosti, "jer sad je jasno – svi pokušaji destabilizacije Bosne i Hercegovine, kao i regije, dobit će snažan odgovor i biti ugašeni".

"Uz otvaranje pregovora s EU, ovo je sigurno najznačajniji uspjeh Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu. Jednako kao evropske, naša budućnost su NATO integracije.

EU podrazumijeva, prije svega, bolji standard, a NATO sigurnost. Jednog bez drugog nema", navodi se u saopćenju.