Nakon press konferencije Vujovića i Tulumovića, oglasio se Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla
Foto: Tuzlanski.ba

Nakon jučerašnje press konferencije predsjedavajućeg Skupštine TK Žarka Vujovića i premijera Vlade TK Denijala Tulumovića saopćenjem za javnost danas se oglasio Kantonalni odbor SDP BiH Tuzla.

Jučerašnja press konferencija predsjedavajućeg Vujovića i premijera Tulumovića predstavlja mučni monolog koji je imao za cilj skrenuti stvari sa suštinskog problema. Neutemeljene izjave sa “rekla-kazala” argumentima više priliče sijelu uz mangalu i kafu nego ozbiljnoj press konferenciji koja bi dala odgovor na trenutnu blokadu TK koju su proizveli upravo Vujović uz podršku dopredsjedavajućeg Krešića, potežući vitalni nacionalni interes.

Zbog njihovog vitalnog interesa ugrožen je egzistencijalni i životni interes građana TK koji čekaju da im se ponudi rješenje, ali uzalud. Iako modeli rješenja postoje, Vujović to ne prihvata, nego u svom stilu najavljuje da će dodatno zakomplicirati situaciju.

Rukovodstvo Skupštine s Vujovićem na čelu i Vlada TK su izgubili povjerenje zbog katastrofalnog vladanja, najgoreg u istoriji ovog kantona i rezultat toga jeste manji broj ruku u Skupštini TK koje jednostavno, po svim demokratskim principima, ne mogu donositi Budžet. Prebacivanje odgovornosti i pokušaj zamazivanja očiju javnosti, mahalanjem i tračevima u kojima obilato koristite medij RTV TK im očigledno ne pomaže.

Zaparao je oči i uši građanima TK i odgovor Vujovića na upit novinara od prije par dana zašto ne podnese ostavku. U svom bahatom stilu je odgovorio da konzumira svoja ustavna i zakonska prava. Istina je da on konzumira svoja prava, ali preko leđa onih koji žele samo da imaju pravo na rad i osnovno pravo na život od onoga što zarade ili su zaradili. Ali, ako je i od gospode sa jučerašnje pres konferencije puno je.

Poručujemo im da ne podcjenjuju intelekt građana TK, nego da učine ono što se od njih očekuje, a to je da što prije podnesu ostavke i pokažu bar zrno empatije prema građanima ovog kantona koje drže kao taoce da bi opstali i ostali u svojim foteljama uprkos svim ovozemaljskim i moralnim zakonima i principima.

“Gospodo, rješenja su tu, ispred vas i vi ste na potezu. Pogledajte se u ogledalo, stavite prst na čelo i dobro razmislite, ali ne dugo. Vremena je sve manje i ne ide vam na ruku. Gospodo, miran san nema cijenu.“ navodi se u saopćenju KO SDPBiH Tuzla.