Na takmičenju The World Scholar's Cup petnaest medalja za učenike Međunarodne srednje škole iz Tuzle
Foto: Tuzlanski.ba

Na globalnoj rundi takmičenja The World Scholar's Cup su učenici Richmond Park International Secondary School iz Tuzle osvojili 15 medalja.

Takmičenje se održavalo od 20. do 26. jula u holandskim gradovima Hagu, Roterdamu i Amsterdamu.

Kategorije u kojima su učenici dobili medalje, od kojih su tri zlatne i dvanaest srebrenih su debata, kviz i pisanje eseja.

Na takmičenje su otputovali u pratnji profesora mentora Nedžada Konjića, roditelja i prijatelja škole dr. Majdina Zornić i Armirdina Gardaš, nastavnica u OŠ "Slavinovići".

Obje ekipe su se uspješno plasirale na finalnu rundu takmičenja koja se svake godine održava na Yale univerzitetu u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Fena

Globalna runda u Holandiji je okupila učenike iz preko 50 zemalja iz čitavog svijeta. Učenici su se takmičili u četiri kategorije, debata, esej, kviz znanja i dr.

"Izuzetna nam je čast predstavljati našu državu Bosnu i Hercegovinu na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju", rekli su bh. predstavnici koji su ove godine podijeljeni u dva tima.

Oba tima se takmiče u seniorskoj konkurenciji, a prvi čine: Amina Nišić, Enisa Kalfić i Alem Tukić. Dok je drugi tim sastavljen od učenika: Lorena Zornić, Iris Tirić i Emina Nurkić. (Tuzlanski.ba)