Na današnji dan prije godinu dana preminuo Nisvet Džanko
Foto: Tuzlanski.ba

Nisvet Džanko, legendarni televizijski voditelj i urednik serijala Pozitivna geografija preminuo je 30. maja 2012 godine oko 15 sati u UKC Tuzla.

nisvet dzankoNjemu su tuzlanski ljekari  transplantirali jetru, a prvih dana nakon operacije Džanko se osjećao dobro, uzimao je tečnost i stajao na svoje noge.

Džankino zdravstveno stanje zatim se zakomplikovalo, pojavila se voda u plućima, nažalost, nije dobio posljednju životnu bitku, a njegovim preranim odlaskom zauvijek smo izgubili profesionalca koji je originalnim stilom prezentovao obične i neobične životne priče, a povrh svega, bio dobar čovjek, narodski rečeno, ljudina.

Džankin organizam je prihvatio transplantiranu jetru, ali se ljekari nisu uspjeli izboriti sa infekcijama i vodom u plućima.

Podsjetimo kako je Džanki početkom 2012 godine konstatovana ciroza jetre. Trebao je ići na transplantaciju u italijansku Padovu, ali je, zahvaljujući porodici preminule žene iz Živinica dobio drugu šansu za život. Nažalost, njegov organizam nije izdržao, a danas se navršilo tačno godinu dana otkako nas je zavijek napustio naš Nisvet Džanko !!!

Nisvet Džanko, vlasnik najpoznatije karirane košulje, profesor geografije  svoje je znanje o domovini godinama prenosio na jedinstven i zanimljiv način.