Foto: Tuzlanski.ba

Zračna luka Mostar od danas je povezana redovnom linijom s talijanskim gradom Forli u blizini Bologne.

- Letove će obavljati zrakoplovna kompanija AeroItalia, a polasci iz Mostara su svakog utorka i petka u 9 sati i 10 minuta. Letovi su planirani do 24. listopada ove godine sa zrakoplovom ATR72 kapaciteta 68 mjesta – rekao je Feni rukovoditelj Sektora komercijale Zračne luke Mostar Nedeljko Ćorić.

Kada je u pitanju povezanost Zračne luke Mostar sa Zagrebom, Ćorić je istaknuo kako su u tijeku pregovori s jednom kompanijom iz susjedstva s kojom bi uskoro trebali potpisati ugovor.

- Letovi bi trebali krenuti početkom svibnja, tako da ćemo imati redovitu liniju do Zagreba. Cilj nam je Mostar povezati sa svim europskim destinacijama preko Zagreba – napomenuo je on.

U planu je također, kako kaže Ćorić, dogovor s još nekoliko kompanija vezano za charter letove iz Italije, Irske i još nekoliko zemalja, o čemu će javnost obavijestiti kada pristupe potpisivanju ugovora.

Inače, kroz Zračnu luku Mostar u prošloj je godini prošlo 10.911 putnika uz 209 odrađenih operacija (letova), potvrđeno je ranije Feni iz te zračne luke.