Meteorolozi najavili novo nevrijeme uz veću količinu padavina, led i pojačan vjetar
Foto: Tuzlanski.ba

U većem dijelu Krajine kiša od jutros neumorno pada. U narednim satima značajna destabilizacija atmosfere očekuje i ostatak zemlje uz povremeno kišu i pljuskove sa grmljavinom, piše BHMeteo.ba.

Uz jači razvoj konvektivne naoblake, lokalno se očekuje i nevrijeme uz veću količinu padavina u kratko vrijeme, led i pojačan vjetar za što je najveća šansa u nastavku dana u dijelovima jugozapadne, centralne, sjeveroistočne i istočne Bosne.

Pred kraj dana i večeras talas lokalnih pljuskova sa grmljavinom zahvatit će i veći dio Hercegovine i gornje Podrinje, one krajeve koji su generalno oskudjevali sa kišom ranijih dana. Eventualno krajnji jug Hercegovine da se provuče bez nekih većih padavina, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Prije podne pljuskovi su registrovani na području Krajine, sjeveru, sjeveroistoku, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 11:00 sati (°C): Bjelašnica 11; Bihać 13; Sanski Most 15; Banja Luka, Drvar i Gradačac 16; Doboj i Ivan Sedlo 17; Bijeljina, Livno, Tuzla i Zvornik 18; Bugojno i Sokolac 19; Srebrenica 20; Sarajevo 21; Zenica 23; Široki Brijeg 25; Trebinje 26; Neum 27; Mostar 28°C.

U noći na petak (14.06.) postepeno slabljenje i prestanak padavina, kao uvod u razvedravanje i stabilizaciju vremena sutra tokom dana.