Lukavac: Nisu se još oporavili od poplava iz maja a zadesila ih nova katastrofa (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i obilnim kišnim padavinama zahvatilo je jučer oko 19:00 sati područje Općine Lukavac. Na udaru vjetra, kiše i leda posebno je bilo uže gradsko jezgro.

Tokom nepunih dva sata koliko je nevrijeme trajalo, vjetar je polomio na desetine stabala, pričinjena je materijalna šteta na nekoliko krovova privatnih kuća, više automobila, te na pojedinim stanovima i poslovnim prostorima razbijena su stakla.

U relativno kratkom periodu vodena bujica je poplavila pojedine ulice. Bujične poplave u mjestu Hrvati izazvale su štetu u sedam kuća. U gradu Lukavcu poplavljena su i dva stana, nažalost oni isti koji su bili poplavljeni 14. maja za vrijeme nezapamćenih poplava u BiH i koji još uvijek nisu bili ni sanirani.

Ekipe civilne zaštite i vatrogasaci odmah su izašle na teren kako bi raščistili ulice i procijenili visinu nastale štete. Dan nakon oluje najviše posla imali su radnici JKP "Rad" na uklanjanju polomljenih stabala i čišćenju s ulica nanosa zemlje. Tako da su se već danas u prijepodnevnim satima mogle zateći čiste ulice, bez vidljivih tragova strašnog nevremena od prethodne noći.

Na svu sreću ljudskih žrtava i povrijeđenih nije bilo. Građani kažu kako ne pamte takvo nevrijeme kakvo ih je sinoć zadesilo. (Tuzlanski.ba)