Dječak (15) na Facebooku napisao "Game over" i ispalio sebi metak u glavu.
Foto: Tuzlanski.ba

Game over - posljednja je poruka koju je prijateljima na Facebooku ostavio 15- godišnjak, rođen 9. aprila 1998. godine, učenik osmog razreda, nakon čega se upucao u glavu u štali pokraj obiteljske kuće rođaka u livanjskom selu Pothum.

Game Over by ellen92Policija još ne isključuje mogućnost da se radilo o nesretnom slučaju, a njega su u lokvi krvi zatekli šokirani ukućani iz susjedstva, koji su htjeli preksinoć nahraniti piliće u štali.

Stravična slika

Očajni otac njegova rođaka vršnjaka pozvao je policiju i Hitnu pomoć Doma zdravlja u Livnu, čija je liječnica mogla samo potvrditi smrt. Vidjeli su stravičan prizor maloljetnika koji si je ispalio metak u čelo iz automatske puške 'kalašnjikov'. To je, inače, bilo neko staro ratno trofejno oružje i nikome nije poznato kako ga je dječak pronašao u štali, gdje je godinama nedirnuto stajalo. Čak je bilo i zahrđalo. Djeca su se blizini često igrala i vjerojatno ga je Jakov ranije bio pronašao. Kobnog dana je trebao ići na folklornu sekciju s rođakom, što su činili gotovo svake nedjelje, ali ga nije bilo u dogovoreno vrijeme. Nitko se, ama baš nitko, nije nadao ovakvoj tragediji-prepričavali su ožalošćeni susjedi, spominjući da je prije ispaljenog hica bratu u Splitu poslao mobilnu SMS poruku: Volim te!

Neutješna obitelj

"Brat se oženio, radi i živi u Splitu, a i sestra mu u tom gradu studira. Roditelji su već godinama u Njemačkoj, a on je stanovao kod bake i djeda. Ne možemo ni zamisliti kako je sada njima. Nikome nisu jasni motivi i što se točno događalo. Inače, radilo se o mirnom i poslušnom mladiću. 1. juna je trebao imati krizmu" govorili su uplakani susjedi, koji su se našli 'pri ruci' neutješnim članovima obitelji.

"U 21.40 sati PP Livno nazvao je mještanin sela Podhum. Kantonalna tužiteljica Nevenka Čorić i inspektori MUP-a HBŽ su napravili očevid, a tijelo smrtno stradalog je preveženo u mrtvačnicu Županijske bolnice Livno, gdje je obavljena obdukcija. Operativni rad u tijeku" navode iz policije. Osim poruke prijateljima, na Jakovljevu FB mogle su se vidjeti uobičajne slike i izrazi koji se koriste u mladalačkom virtualnom svijetu. (Livno-online.com)