Kad hobi preraste u posao: Sestre iz Tuzle otvorile svoju slastičarnu
Foto: Tuzlanski.ba

Sestre iz Tuzle Dženita Aljić i Azra Tokić otvorile su svoju slastičarnu 'TSO Sister Cakes'.

Dženita i Azra su izradu i dekorisanje torti počele raditi za rođendane svoje djece, a onda je to preraslo u hobi, a kasnije kako je posao napredovao i potražnja porasla odlučile su se za korak više i otvorile vrata svoje radnje za sve ljubitelje dobre poslastice.

Radnja se nalazi na adresi Stupine B11,a tokom ceremonije otvaranja priređenaje zabava za najmlađe posjetioce.  Na ovoj adresi svaki dan ih moći ćete ih pronaći  od 9:30h do 16:30h.

Za sestre Dženitu i Azru ovaj posao predstavlja zadovoljsto.

"Raditi ovakav posao zaista je veliko zafovoljstvo, jer je uglavnom vezan za lijepe događaje. Još kad imaš i ljubav prema poslu onda je to to", kazala je Dženita, jedna od osnivačica.

No pokrenuti biznis i otvoriti radnju u valu skoka cijena, a  neposredno i nakon smanjena broja slučajeva korona virusa veoma je izazovno, ali sestre vjeruju da je i dalje kvalitet najvažniji i kako kažu sami kupci su očekivali da će i oni podignuti cijene.

"Da je prijatno i nije, ali eto sša je tu je. I kupci su očekivali takav korak. Zasad nismo imali problema, prilagođavamo se koliko možemo. I još uvijek svjedočimo da je kvalitet najvažniji u ovom poslu.", kazala je Dženita za Tuzlanski.ba.

Torte i kolače koje prave Dženita i Azra isključivo su domaće, a rade torte za sve prilike, rođendane, svadbe i dr. U ponudi će biti torte i kolači na komad, a u njihovom asortimanu možete pronaći i tradicionalne kolače poput baklave, hurmašice.

Također posjetite ih na društvenim mrežama nazivom Sister Cakes - Torte Tuzla.