Foto: Tuzlanski.ba

Danas je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda bilo je prijepodne a oko 14 sati Tuzlu i okolne općine zahvatilo je nevrijeme.

Picture-410

 Naši čitatelji iz Mramora Azra i Alen poslali su nam nekoliko fotografija ali i video zapis za vrijeme nevremena u ovom mjestu.

"Ovako to izgleda u Mramoru, pored Tuzle. Razlog svemu jeste bazen koji se nalazi u pomenutom mjestu. Svi stanovnici ovog naselja su veoma uzrujani, koliko zbog poplave toliko i zbog nemara Rudnika "Mramor" čiji je bazen u vlasništvu, nakon poziva niko nije došao, vodostaj je sve veći. Iz godine u godinu, vlasnici bazena se mijenjaju, ali poplave ostaju iste. Ustvari, ove godine me stanje podsjeća na zemlje u kojima ljudi moraju ići do radnje čamcem. Tako ćemo i mi morati. Nadam se da ćete ovo sve uzeti u obzir i pokazati javnosti šta to oni čine ovom naselju, a i nama koji tu stanujemo. Gubimo svoju imovinu zbog nečijeg nemara, a ko će nam to poslije vratiti? Niko! Hvala Vam!" rekla je za Tuzlanski.ba čitateljka iz Mramora Azra.H.

Picture

 Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuje se u sjeverozapadnim i centralnim područjima. Tokom dana očekuje se i postupan prestanak padavina. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura 8 do 16, a najviša dnevna od 13 do 18, na jugu do 22 stupnja.

U Tuzli se sutra očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 16 stupnjeva. (Tuzlanski.ba)