Građane Mosnika i Mejdana najviše zanimaju pitanja toplifikacije i Livnice
Foto: Tuzlanski.ba

U utorak, 21. maja 2013. godine održana je javna tribina "Zajedno usvajamo" u sklopu programa uključivanja javnosti u proces izrade Prostornog plana općine Tuzla u MZ Mosnik za područja mjesnih zajednica Mosnik i Mejdan.

mz-mosnik

Građane ovih mjesnih zajednica najviše su zanimala pitanja toplifikacije, izmještanja Livnice i na koji način će taj prostor biti iskorišten. Ibrahimović Sulejman pozdravlja plan i smatra da je profesionalno urađen. Ističe da je veliki problem zapadni dio grada.

Prostorni plan je razvojni plan i ne predviđa sredstva za realizaciju, tako da tempo realizacije zavisi od sredstava i prilika kojima općina i druge naležne institucije budu raspolagale, odgovorili su prestavnici nosioca pripreme i izdrade prostornog plana gospodinu Stevi Obrenoviću, na pitanje kojim tempom se ovakav veliki plan može realizovati.

Na javnoj raspravi je učestvovao i općinski vijećnik Elvir Kasumović koji živi u Mosniku. On ističe bitnost informisanja šire javnosti o ovakvim planovima i uključivanje javnosti u proces donošenja odluka. Gosp. Kasumović je čestitao predstavnicima nadležnih službi za pripremu i izradu prostornog plana na dobro urađenom poslu.

Javna rasprava u sklopu koje se održavaju javne konsultacije po mjesnim zajednicama će trajati ukupno 60 dana i svi zainteresovani mogu slati svoje prijedloge e-mailom, poštom ili direktno ih iznijeti u Službi za prostorno uređenje i ekologiju.

Na kraju javne tribine predstavnici općine Tuzla su pozvali sve građane da detaljnije informacije potraže na web stranici www.tuzla.ba ili u uredu službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline općine Tuzla.

Slijedeća javna tribina održat će se u srijedu, 22. maja 2013. u MZ Šićki Brod a za područje mjesnih zajednica Šićki Brod i Bukinje sa početkom u 17:00h. Pozivamo sve građane da uzmu aktivno učešće u kreiranje svog životnog prostora i pridruže nam se na javnoj tribini.