Godine su samo broj: 63-godišnja Seada Todić na korak do akademske diplome
Foto: Tuzlanski.ba

Da za sticanje akademskog znanja i iskustva nije kasno ni u sedmoj deceniji života svjedoči studentica četvrte godine Odsjeka za arapski jezik i književnost 63- godišnja Seada Todić. 

Seada je svoju ljubav prema arapskom jeziku željela oplemeniti na Odsjeku za arapski jezik i književnost Islamsko - pedagoškog fakulteta u Zenici, a trenutno je dijeli svega par ispita od zvanja diplomirane profesorice. Seadina priča objavljena je na stranici fakulteta,  a s ciljem motivacije i inspiracije svima kojima godine predstavljaju prepreku.

"Zaista se čovjek, što više uči, osjeća bogatijim. Ono što sam naučila o arapskom jeziku i kulturi može se mjeriti sa najljepšim poklonima," riječi su ove perspektivne i ambiciozne Zeničanke.

Godine su samo broj

Svim mlađim ljudima Seada je poslala poruku da svoje ciljeve postavljaju što dalje ispred sebe i da se ne obaziru na godine. Godine su, kaže, samo broj.

"Dokaz sam koji govori u prilog da godine nisu važne, važna je volja i želja da se učenjem obogati duh i tijelo," ističe.

Ono što je naučila tokom života je da se upornost i ustrajnost isplate, te poručuje svim kolegama studentima da ne odustaju na prvim preprekama koje im se nađu na putu. (Tuzlanski.ba)