Četvrti Međunarodni tuzlanski sajam knjige od 22. do 27. maja
Foto: Tuzlanski.ba

Četvrti Međunarodni tuzlanski sajam knjige, u organizaciji Merkatora BH i izdavačko-knjižarskih društva ''University press'' i ''FormaNuova'' d.d. Tuzla, bit će otvoren 22. maja i trajat će pet dana, do 27. maja.

sajam-knjiga1

Ovogodišnji sajam će biti postavljen na više od 4. 000 metara kvadratnih površine i očekuje se veći broj izlagača i posjetilaca u odnosu na prethodne godine.

- Ove godine očekujemo oko 100 izlagača iz zemalja regije, pojavit će se i određeni broj stranih informacionih centara, te određeni broj promotora knjiga - najavio je direktor izdavačko-knjižarskog društva "FormaNuova" Zlatko Aliđanović.

Organizatori su istaknulii da je sajam prilagođen ekonomskoj situaciji te da su odlučili da ulaz i parking budu besplatni, a cijena knjiga svedena na minimum.

Dva najvažnija programska sadržaja ovog sajma će biti tuzlanska književna scena i bibliotečka radionica koja se realizira u saradnji sa Međunarodnom univerzitetskom bibliotekom ''Derviš Sušić'' iz Tuzle.

- Na Sajmu će biti izložene knjige svih žanrova od publicistike, naučnih knjiga, do knjiga za djecu - kazao je urednik tuzlanske knjižne scene književnik Mehmed Đedović, dodajući da će posebno mjesto biti postavljeno za najmlađe posjetioce.

Sajam će biti postavljen u garažnom prostoru Merkatora u Tuzli. (Fena)