Elvis Ćustendi, inspektor MUP-a TK priznao je krivicu za ubistvo građanke Amre Kahrimanović koje je počinio u februaru ove godine. 

Elvis Ćustendil priznao krivicu za ubistvo Amre Kahrimanović
Foto: A. Bešić | Priznao krivicu

Pred vijećem Kantonalnog suda u Tuzli danas je održano ročište za razmatranje izjave o priznanju krivnje u predmetu koji se po potvrđenoj optužnici Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog vodi protiv Elvisa Ćustendila, optuženog za krivično djelo Ubistvo.

Nakon što je sud razmotrio izjavu o priznanju krivnje i našao da postoji dovoljno dokaza o krivnji optuženog, sud je prihvatio izjavu, te je prema Zakonu o krivičnom postupku FBiH zakazano izricanje presude za 17. juli u 8 sati i 30 minuta.

''Na ovaj način, optuženi se odrekao prava na suđenje te će ovaj predmet biti  okončan, bez provođenja glavnog pretresa.', saopšteno je iz Kantonalnog suda u Tuzli. 

Vezani članak Danas saslušanje Elvisa Ćustendila, inspektora koji je ubio Amru Kahrimanović

Podsjećamo, 51 - godišnji Elvis Ćustendil iz Tuzle, u to vrijeme službenik Uprave policije MUP-a TK, optužen je da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima iz službenog pištolja, pucao u Amru Kahrimanović i usmrtio je, te mu se na teret stavlja krivično djelo ubistva.