Dodik: Nikšić je nekako uspio 'sklepat' Vladu, RS daleko ozbiljnija vlast nego oni
Foto: Tuzlanski.ba

Predsjednik RS-a Milorad Dodik (SNSD) sebe smatra nacionalnim blagom Srba i Republike Srpske. I to je javno izjavio na RTRS-u.

"Mislim da sam ja nacionalno bogatstvo Srba i Republike Srpske. Ja mislim… I nisam umišljen, ja nisam umišljen. Ozbiljno vam kažem. Ne može se mene ni klonirati ni patentirati. Mislim da moja volja i energija koju ulažem u poziciju RS-a očuvala je njene konture, očuvala je ovo što sad imamo. Učinila je da je Republika Srpska mirna, stabilna, da nema izazova te vrste", rekao je gostujući u Teleringu.

On je kazao da danas u ovom entitetu ima i zadovoljnih i nezadovoljnih, kao i svugdje u svijetu, ali da se ovdje može živjeti i da se otvaraju perspektive i šanse da ljudi zarade.

"Svako onaj ko hoće da radi danas može u Republici Srpskoj da zaradi... Ja sam danas krenuo na posao u pola 10, pogledajte koliko je sada sati. I tako je svaki dan, a neko misli da treba biti rođen i da mu sve padne s nebesa", zaključio je.

Nikšić  sklep'o Vladu

"Ne znam kako hoće Zakon o gasu koji nije predviđen za nivo BiH. Kako nije niko pitao Bećirovića i Komšića o tome. Nije Dodik kreten koji kaže da to ne može, ja samo to neću da objašnjavam. SNSD i Dodik neće to da objašnjavaju. Mi u RS-u moramo znati da postoji doza arogancije prema RS-u. Ipak mi smo daleko bolja ozbiljnija i progresivnija vlast nego oni. Nikšić je nekako uspio da sklepa tu vladu, vidjet ćemo kako će to ići, ja bih volio da to funkcioniše", komentarisao je Dodik.

23. maja sastanak s Putinom

"Oko svega što je vezano za Rusiju nama je namjestio neko treći, to da ne možemo se naći. Šta je nama Rusija uradila? Ja neću biti ko ostali. Meni je svakako žao svih tih žrtava. Ipak ja ću se naći 23. maja sa Putinom u Moskvi. Nemam ja šta kriti tu", otkrio je Dodik.