Dodik: Hvala Turskoj za pomoć nakon poplava
Foto: Tuzlanski.ba

Predsjednik RS sastao se u Banjoj Luci s ambasadorom Republike Turske u BiH Ahmetom Yildizom i političkim direktorom za Balkan pri Ministarstvu vanjskih poslova Turske Baburom Hizlanom, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se u Banjoj Luci s ambasadorom Republike Turske u BiH Ahmetom Yildizom i političkim direktorom za Balkan pri Ministarstvu vanjskih poslova Turske Baburom Hizlanom, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Dodikovog kabineta piše da je predsjednik Republike Srpske tursku delegaciju upoznao s aktualnom situacijom u Republici Srpskoj nastaloj usljed katastrofalnih poplava te se zahvalio Turskoj na dosadašnjoj pomoći stanovništvu zahvaćenom poplavama.

Tokom sastanka bilo je riječi o mogućnostima i načinu na koji bi Turska i ubuduće mogla pomoći stanovništvu Republike Srpske kojeg je pogodila ova teška elementarna nepogoda.

Dodik i Hizlan razmijenili su mišljenja o aktualnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o mogućnostima unapređenja ekonomske suradnje Republike Srpske i Republike Turske.