Foto: Tuzlanski.ba

U podrumu stambene zgrade, u Ulici Maršala Tita br. 44 u Tuzli, danas u 15:15 sati na prvom spratu izbio je požar gdje se nalaze prostorije Općinskog suda. Na sreću, u požaru nije bilo povrijeđenih, piše Dnevni avaz.

Prema riječima očevidaca, pretpostavljaju da su požar izazvala djeca, koja su se igrala u podrumu i zapalila nekoliko krpa, te je, kako kažu, buknula vatra, nakon čega su uspjeli pobjeći.

- Građani koji su se zatekli u tom momentu ispred zgrade vidjeli su dim iz podruma, javili su mi i odmah sam pozvao vatrogasce, koji su ubrzo stigli i ugasili vatru. Bio je veliki plamen. Djeca su tu iz drugog ulaza, oni su se i jučer igrala iza zgrade gdje su palili ostatke drveća. Mala su djeca, ali jako bezobrazna, upozoravao sam ih i jučer, ali su bezobrazna kad se s njima priča - ispričao je Nedžad Hadžić, viši referent u Općinskom sudu Tuzla.

Hadžić poručuje da ovaj događaj treba da bude opomena roditeljima, da trebaju povesti više računa o svojoj djeci gdje su i šta rade, jer su ovdje, naglašava, bili ugroženi životi svih građana koji žive u navedenoj zgradi.

Nakon vatrogasaca, stanari su pozvali i policiju. Na mjestu događaja izašli su službenici OKP PU Tuzla koji su izvršili uviđaj.