U Kantonalnom sudu u Tuzli počelo je saslušanje Elvisa Ćustendila, inspektora MUP-a Tuzlanskog kantona koji je u februaru ove godine ubio građanku Amru Kahrimanović.

Danas saslušanje Elvisa Ćustendila, inspektora koji je ubio Amru Kahrimanović
Foto: A. Bešić | Priznao krivicu

Inpektor Elvis Ćustendil 7. februara je, u ugostiteljskom objektu u Tuzli, ispalio više hitaca iz pištolja u 52- godišnju Amru Kahrimanović koja je podlegla usljed nanesenih povreda, a za danas je zakazano njegovo izjašnjenje o krivnji. 

Vezani članak Produžen pritvor Elvisu Ćustendilu: Za ubistvo Amre Kahrimanović može dobiti kaznu zatvora od 10 godina ili više

''Ćustendil je optužen da je pomenutog dana u alkoholiziranom stanju,  nakon što je suvlasnica ugostiteljskog  objekta  u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli Amra Kahrimanović oko 21 sat došla  kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom,  i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije  MUP-a TK u kojoj je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način  ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu,  ispalio  još 15 hitaca  u različite dijelove tijela  i usmrtio je'', navedeno je ranije u potvrđenoj optužnici Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Ćustendil je u tom periodu bio na godišnjem odmoru, a u Amru je pucao koristeći službeni pištolj. Još nije ustanovljeno ko je odgovoran za to što je Ćustendil koristio službeni pištolj tokom trajanja godišnjeg odmora, iako je to protuzakonito.

Sin i brat Amre Kahrimanović mjesecima su održavali i mirne proteste tražeći ostavke svih odgovornih u ovom procesu.