Damir Nikšić: "Kupujmo proizvode Dite, jer ko ne kupi Ditu..." (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Danas je redakcija portala Tuzlanski.ba posjetila fabriku deterdženata “Dita” te pokušala saznati ‘’da li će Dita ponovo mirisati bijelo’’?

Naime, nakon više godina čuvanja fabrike da ne bude pokradena i devastirana, radnici fabrike detrdženata Dita umjesto ‘’straže’’, danas ponovno pune ambalaže svojim proizvodima.

Nakon što je stečajni upravnik ušao u Ditu, dogodile su se pozitivne promjene. Određen broj radnika je na radnim mjestima, nekoliko pogona je pokrenuto, abmalaža se puni sadržajem ranije proizvedenim u Diti.

"Vjetar u leđa" za pokretanje proizvodnje Diti nude i obični građani Tuzle koji su nakon što su čuli da Diti treba podrška i da pokreće proizvodne pogone, odmah kontaktirali ali i posjetili radnike da im ponude sve što je potrebno u vezi reklame, i reklamnog spota koji bi volonterski snimili.

Akciji se pridružuje i bosanskohercegovački konceptualni umjetnik Damir Nikšić, u prilogu pogledajte njegovo obraćanje građanima BiH od kojih traži da djeluju konkretno i diretno te samo na taj način pomognu Diti, jer ko ne kupi Ditu... (Tuzlanski.ba)